Pròleg

Ja fa mesos que hem tornat de l’Índia i algunes de les històries que expliquem aquí ja estaven gairebé oblidades, o emmagatzemades en un racó llunyà de la nostra memòria.

Ha estat un plaer tornar a mirar totes les fotos i rellegir les notes de viatge. Escriure aquesta història ha estat també una manera de donar sortida a totes aquelles pors, angoixes, il·lusions i satisfaccions que vam sentir.

Sóc jo, l’Eudald, qui explica la història del viatge, però hem estat els dos, també la Sandra, que hem viscut el procés de posar-la negre sobre blanc.

En aquest procés d’escriptura, hem volgut que tot s’hi expliqués tal i com ho vam viure, per això el detall de les situacions, i l’èmfasi en la manera d’explicar les coses tenen més relació amb la intensitat amb la que ho vam viure, que no amb el temps que hi vam dedicar. Per això, veureu pàgines senceres dedicades a pocs minuts, i tardes senceres explicades en dues línies.

Al llarg de la història, hem reflectit el nostre estat d’ànim en el moment de viure les coses. És clar que el primer dia a Delhi no ens ho vam passar gaire bé. I la trobada amb els micos d’Agra tampoc va ser un bon moment. Això es veu en el text: els primers capítols són una mica negatius. Però més endavant aquests problemes van quedar enrere i realment ens ho vam passar molt bé, tant al Nepal com de tornada al Rajasthan, i fins l’últim dia a Delhi.

També hi hem volgut incloure tot de dades pràctiques per a aquells que estiguin temptats d’anar als mateixos llocs, o de fer un viatge similar. Els noms dels hotels són reals, així com els preus de les coses, els horaris dels trens i els temps de viatge.

Hi trobareu a més, en alguns casos, una explicació de la història, la religió, la cultura o la gastronomia del país. Sense voler ser exhaustius, hi hem volgut posar aquella informació que ens ha ajudat a entendre allò que vèiem o que vivíem, i sense la qual qui ens llegeixi potser tampoc podria entendre-ho.

Al final del llibre hi trobareu una sèrie de llistats amb informació i recursos per ampliar més informació.

Esperem seguir viatjant, i seguir-ho explicant, sigui amb fotos, sigui amb llibres com aquest, i us animem a fer-ho. De tots els viatges n’hem tret coses, sempre tornem sabent una mica més, coneixent una nova manera de viure i de veure el món. L’únic viatge que no val la pena és aquell que no s’ha fet.

Petons,

Eudald i Sandra

Deixa un comentari